Dış cephe kaplamaları, evlerin ya da binaların dış yüzeylerinin çeşitli malzemeler ile ve maddeler ile giydirilmesi işlemidir. Bu malzemelerin hepsi koruyuculuğu yüksek olan malzeme yapısına sahiptir. Bundan dolayı cephe kaplama çeşitlerinin temel amacı binaların ve evlerin korunmasını sağlamaktır. Çok sayıda çeşide sahip olan dış cephe kaplama sistemi, bu çeşitler nedeni ile yüksek bir talep seviyesine sahiptir.
Dış Cephe Kaplama Sistemi
Dış cephe kaplamaları kendinden destekli olan ve yoğun bir oluşuma sahip kompakt laminant, vidalar, bağlantı noktaları, cıvatalar ve bununla birlikte diğer mekanik düzenlemeleri bir arada ve sağlam bir biçimde tutmaya yardımcı olur.
Dış Cephe Kaplamalarının Tercih Edilme Sebepleri
Dış cephe kaplamaları genel olarak bakım gerektirmeyen bir yapıya sahiptirler. Leke tutmayan ve kirlenmeyen bir yapıya sahip olan dış cephe kaplama sistemi bununla birlikte binaların her türlü dış etkenlere ve tehlikelere karşı korunmasına yardımcı olur. Bununla birlikte dış cephe kaplama sistemi çok sayıda çeşide renge sahiptir. Bu çeşitler uygulanması gereken binanın oluşumuna ve yapısına göre değişiklik gösterir. Bununla birlikte renkler ve renk tonları ise zevk ve tercihlere göre farklılık gösterir. Bu kadar fazla çeşide sahip olması sebebi ile dış cephe kaplama sistemi her zaman sıklıkla tercih edilen bir sistem haline gelmiştir.
Dış Cephe Kaplamalarında Isı Yalıtımı ve Ses İzolasyonu
Dış cephe kaplamalarının yaptırılmasının en önemli sebebi bu sistemlerin ısı yalıtımını yüksek bir seviyede sağlayabilmeleridir. Isı yalıtımını iyi bir şekilde sağlamak için dış cephe kaplama sistemi, binaların ya da evlerin üzerinde ısı geçişlerinin engelleyecek ve koruyucu olan bir mekanizma oluşturur. Bu mekanizma sayesinde iç mekânda mevcut halde bulunan ısı seviyesi dış mekâna geçemez. Böylece evlerin veya binaların iç kısımlarındaki ısı kaybı engellenmiş olur. Bunun sonucunda evler çok daha sıcak hissedilir. Ses yalımı da dış cephe kaplamalarının ortaya çıkardığı avantajlardan biridir. Ses yalıtımının gerçekleştirilmesi sayesinde binaların iç tarafında bulunan sesler binanın dış tarafına aktarılmaz. Yine aynı şekilde dış kısımdaki sesler ve gürültüler de iç kısma aktarılmaz. Böylece seslerin birbirlerine karışması engellenmiş olur.